Menu
Kompanija
Novosti
COVID-19 Coronavirus: Customer update

COVID-19 Coronavirus: Customer update

COVID19

Svi se stalno prilagođavamo uticajima vezanim za pandemiju COVID-19, posebno jer se situacija i dalje brzo razvija, zahtevajući od nas da svaki dan preispitujemo nove informacije i reagujemo u skladu sa njima, kako bismo zaštitili naše zaposlene, kupce, partnere i zajednice.

Želimo da vas uverimo da radimo sve što je u našoj moći kako bismo vam omogućili nastavak poslovanja kao i obično. Jedna od najvećih snaga Megger-a su naši zaposleni, posvećeni pružanju usluge i podrške našim kupcima u cilju održavanja pouzdanosti njihovih elektroenergetskih sistema i kritičnih resursa.

Megger je primenio ograničenja putovanja za svoje zaposlene , i znamo da mnogi naši kupci takođe imaju takva ograničenja. Pored toga, svim našim zaposlenima koji su u mogućnosti da rade na daljinu, savetovano je da rade od kuće. Ove mere su preduzete kako bismo zaštitili naše proizvodne pogone, i zahvalni smo što možemo da vas obavestimo, s obzirom na trenutnu situaciju, da smo u mogućnosti da održavamo naše pogone u potpunosti operativnim. Tamo gde je moguće, zalihe su povećane i planirana je dodatna logistika u nadi da će to svesti na minimum bilo kakve smetnje našim kupcima.

  • Podrška prodaji: U ovom trenutku sve naše kancelarije ostaju otvorene i donete su odredbe za nastavak podrške u slučaju zaraze lokacija. Prodajni timovi koji ne mogu da vas posete, ostaju vam na raspolaganju putem telefona, e-pošte i video konferencija.
  • Tehnička podrška: Pored uobičajenih kanala, koji ostaju otvoreni, dodatno smo uložili u mogućnosti video konferencija kako bismo ponudili demonstracije i rešavanje problema najbolje što možemo. Takođe, pružamo dodatnu seriju webinara koji će biti objavljeni uskoro. Na mreži se nalaze dodatni materijali i registracijom možemo zadovoljiti vaše specifične potrebe, poput saveta o ažuriranju softvera, besplatno produženje garancije i tehničke informacije.
  • Popravke i servis: Naše usluge popravke i servisa i dalje rade normalno, kako u našim objektima, tako i putem globalne mreže ovlašćenih servisnih centara.
  • Isporuka proizvoda: Postoje izvesna kašnjenja sa sirovinama što uzrokuje promene u planovima proizvodnje, ali su do danas kašnjenja mala. Osigurali smo dodatne lokacije za skladištenje i dodali zalihe u lancu snabdevanja. Isporuka proizvoda krajnjim korisnicima i prodajnim partnerima trenutno nije pod uticajem.

Cenimo vaše razumevanje da se situacija može promeniti u bilo kom trenutku, kako budemo dobijali više informacija od državnih uprava. Budite uvereni da ćemo se i dalje potruditi da vam pomognemo u održavanju i funkcionisanju mreža za snabdevanje električnom energijom, a ako imate bilo kakvih pitanja, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Kontakt informacije:

+386 41 524 630
toni.kavcic@megger.com
rs.megger.com

Jim Fairbairn

CEO