Menu
Kompanija
Novosti
Megger preuzima Power Diagnostix

Megger preuzima Power Diagnostix

Power Diagnostix

Megger, globalni ekspert za električnu ispitnu opremu, kupio je Power Diagnostix iz Aachena, Nemačka, lidera u razvoju i proizvodnji opreme za dijagnostiku na VN, kao i u pružanju dijagnostičkih usluga za visokonaponske instalacije.

Ova akvizicija u velikoj meri poboljšava  mogućnosti Meggera, posebno na području ispitivanja parcijalnog pražnjenja (PD) gde Megger sada može ponuditi dijagnostička rešenja za SN i VN električnu opremu. To uključuje transformatore, provodne izolatore, generatore, motore, razvodne aparature i GIS/GIL instalacije, a sve to dopunjava postojeća rešenja i usluge kompanije Megger u ispitivanju i dijagnostici kablova i transformatorskih stanica.

„Ova akvizicija, koja je najnovija u razvoju naše strategije rasta, vrlo je značajan napredak za Megger, Power Diagnostix i za kupce obe kompanije“, rekao je Jim Fairbairn, izvršni direktor Megger-a. „Sada imamo pristup nekim najinovativnijim i najefikasnijim tehnologijama u sektoru dijagnostike srednjeg i visokog napona, što nam omogućava da ponudimo zaista sveobuhvatnu paletu dijagnostičkih rešenja za online monitoring namenjenih proizvođačima električne opreme, elektroenergetskim kompanijama i drugima koji upravljaju srednjonaponskom i visokonaponskom opremom i mrežama."

"Akvizicija našeg poslovanja od strane Megera vrlo je pozitivan događaj", rekao je dr. Detlev Gross. „Osigurava dugoročan kontinuitet poslovanja i pruža pristup Megger konceptima dizajna koji se mogu koristiti u našim već uspešnim asortimanima proizvoda, dok će široka Megger prodajna mreža osigurati da naša dijagnostička oprema, ispitne usluge i ekspertiza u online monitoringu  postanu sve više dostupne u celom svetu ". Dr Detlev Gross, osnivač i bivši vlasnik Power Diagnostixa, ostaće generalni direktor kompanije, garantujući kontinuitet i smernice.

 

O Power Diagnostix-u

Power Diagnostix obezbeđuje visokokvalitetne dijagnostičke instrumente, inženjerske usluge i online sisteme  za monitoring visokonaponskih aplikacija. Osnovana kao DG Instruments GmbH 1986. godine, kompanija  je izgradila solidnu reputaciju u specijalizovanoj oblasti  mernih i uređaja za monitoring  na visokom naponu i u tehnici impulsne snage.

www.pdix.com