Menu

Baker EXP4000

Dinamički analizator motora

 • Vrši monitoring i procenjuje uslove u „sistemu mašina“ u pogonu koji utiču na stanje i performanse motora unutar sistema
 • Procenjuje kvalitet električne energije koja se dovodi do motora
 • Procenjuje pokazatelje performanse motora
 • Prati veličinu i stanje opterećenja priključenog na motor
 • Opcije povezivanja instrumenta: na razvodnoj kutiji motora, na ormanu instrumentacije, unutar upravljačkog ormana motora (MCC), izvan MCC-a (zahteva Baker EP1000 (dinamička veza motora))
 • Projektovan za upotrebu na neravnim površinama na terenu i u uskim prostorima tipičnim za industrijska okruženja
 • Rad na naizmenično napajanje ili na baterije
 • Vizuelna potvrda integriteta motora
 • Olakšava ispitivanje efikasnosti motora u celom postrojenju
 • Microsoft Windows 7 operativni sistem

Baker EXP4000 je moćan alat, projektovan za upotrebu na terenu za analizu motora koji radi pod normalnim opterećenjem. Prati više tipova podataka da bi identifikovao trendove koji ukazuju na potencijalne probleme. Mere se napon i struja, a zatim se izračunava niz parametara, uključujući kvalitet električne energije, stanje šipki rotora, opterećenje u % , efikasnost u %, prosečnu vrednost obrtnog momenta, talasnost obrtnog momenta koja pokazuje varijacije unutar procesa, monitoring tranzijenata pri pokretanju (napon, struja i obrtni moment) i još mnogo toga.

EXP4000 omogućava analizu osnovnih uzroka, počevši od razdvajanja mehaničkih i električnih problema koji mogu biti prisutni u sistemu motor-mašina. Praćenjem velikog broja različitih parametara i korišćenjem naprednih softverskih algoritama, EXP4000 je projektovan da precizno locira probleme u sistemu, uključujući one sa napajanjem, frekventnim regulatorom, motorom i opterećenjem na motoru. Primeri širokog spektra problema koje može otkriti uključuju:

 • pogrešna podešavanja na otcepima napojnog transformatora, loše raspoređena jednofazna opterećenja, preopterećenje (zasićenje) napojnih transformatora, prekomerne neharmoničke frekvencije na frekventnom regulatoru, nedostaju linijski induktori na aplikacijama sa frekventnim regulatorom i nedostaju ili su otvorena kola sa kondenzatorima za korekciju faktora snage
 • termičko preopterećenje motora
 • problemi vezani za struju
 • polomljene šipke (štapovi kaveza) rotora, mehanički problemi, tranzijentno preopterećenje, mehanička neravnoteža zajedno sa problemima sa ležajevima i opterećenjem kao što je kavitacija

Baker EP1000 Dinamic Motor Link je opcioni dodatak koji je trajno instaliran unutar upravljačkog ormana motora (MCC) i koji obezbeđuje niskonaponski priključni port na vratima ormana. Tehničar može jednostavno da poveže EXP4000 sa tim portom bez potrebe za otvaranjem ormana ili isključivanjem motora. Ovo pruža očigledne prednosti u pogledu bezbednosti, kao i poboljšanu udobnost i produktivnost tamo gde je potrebno vršiti monitoring velikog broja motora.

Korišćenjem Baker EXP4000, zajedno sa statičkim analizatorom motora, kao što je Baker AWA-IV, profesionalci za održavanje imaju sredstva da minimiziraju neočekivane kvarove dok maksimiziraju vreme rada motora i mašina koje pogone.

Technical Documents
DC4000

The DC4000 is an analysis module for the EXP4000 series analyzer for analysis and documentation of DC machines. 

EP1000 Calibration Software

The EP calibration utility software can be downloaded and used to calibrate EP products.  

Surveyor EXP-AC for the EXP4000

The EXP4000 software (now branded Surveyor EXP-AC) is available for download. 

T4000 

The T4000 is a torque module for EXP4000 series dynamic analyzers. It enables users to obtain conclusive evidence of problems through torque analysis. 

VFD4000

The VFD4000 is a variable-frequency drive module for the EXP4000 series of dynamic analyzers. It shows how frequency, speed, torque and voltage level vary with respect to time, enabling identification of transient overloading of the motor by the VFD.