Menu
Proizvodi
Instrumenti za ispitivanje transformatora
Multifunkcionalni sistemi i merna kola za ispitivanje

Multifunkcionalni sistemi i merna kola za ispitivanje

Multifunkcionalni sistemi i merna kola za ispitivanje

Megger-ova multifunkcionalna rešenja zauzimaju posebno mesto i tražena su na tržištu:

Naši multifunkcionalni sistemi i rešenja za merna kola intuitivni su, i sa njima se radi lako kao sa pojedinačnim namenskim instrumentima. Ovakvo iskustvo u radu postigli smo zahvaljujući sopstvenoj filozofiji projektovanja: umesto da proizvedemo jedinstven složen sistem i ulažemo naknadne napore da bismo ga učinili pristupačnijim za korisnika, mi na jedinstven način kombinujemo u celinu više inteligentnih instrumenata upakovanih kao jedan sistem. Ovakav pristup obezbeđuje efikasnost koja se očekuje od multifunkcionalnog rešenja, uz udobnost i utisak kao da se radi sa jednofunkcijskim mernim instrumentom. Za korisnika to znači pozitivno i opušteno iskustvo ispitivanja, uprkos kompleksnoj ispitnoj sposobnosti sistema.

Ovaj koncept unapređuju merna kola za ispitivanje transformatora, sa potpuno integrisanim instrumentima, dodatnom opremom i ispitnim provodnicima. Upravljanje ispitnim provodnicima odvija se na pametnom interfejsu u zadnjem delu mernih kola. U središtu sistema je razdelnik, koji služi tome da smanji broj ispitnih provodnika od svih pojedinačnih ispitnih instrumenata na minimalni zajednički set, čime se postiže sledeće:

  • znatno se smanjuje vreme podešavanja i razdvajanja sa minimalnim brojem ispitnih provodnika kojima se rukuje
  • ubrzava se prebacivanje sa jednog električnog ispitivanja na drugo
  • poboljšava se bezbednost zbog manjeg broja penjanja na merdevine, zajedničko je zaštitno uzemljenje za sva ispitivanja, a sa inteligentnim korisničkim interfejsom (UI) obezbeđena je koncentracija u radu

Sa sistemom kablovskih motalica u mernim kolima za transformatore minimalna je mogućnost da zaboravite ispitni provodnik, ili da ga spakujete u torbu pogrešnog instrumenta i otežate pronalaženje pri sledećem ispitivanju.

Megger-ova merna kola za ispitivanje transformatora znatno poboljšavaju krajnji ishod ispitivanja, pružajući sve pogodnosti multifunkcionalnog ispitivanja i više – uz dodatnu prednost da, u slučaju potrebe za popravkom jednog instrumenta, ne gubite pristup ostalim opsežnim mogućnostima ispitivanja koja poseduju merna kola za transformatore.