Menu

INGVAR

Sistem za ispitivanje primarnom injekcijom struje

  • Najsavremeniji sistem za ispitivanje primarnom injekcijom struje za jednostavnije puštanje u rad svih vrsta razvodnih aparatura i strujnih transformatora, ispitivanje mreže uzemljivača, ispitivanje prekidača i više od toga
  • Izlazna struja do 5000 A
  • Dve jedinice svaka od po 20 kg, čine uređaj lakšim za prenošenje
  • Jedinstvena funkcija I/30 omogućava prethodno podešavanje struje, koristi se struja male vrednosti da bi se sprečilo zagrevanje ispitnog uzorka i eliminisala korupcija ispitnih rezultata

Ovaj moćni ispitni sistem je projektovan za ispitivanje primarnom injekcijom opreme za relejnu zaštitu i prekidača. Takođe se koristi za ispitivanje odnosa transformacije strujnih transformatora i za druge primene gde su potrebne regulisane struje velike jačine.

Sistem se sastoji iz upravljačke i strujne jedinice. Ova dva dela su lakša za prenošenje i INGVAR se može brzo spojiti i povezati.

Upravljačka jedinica ima napredne karakteristike – na primer moćan deo za merenje, koji prikazuje odnos transformacije kao i vreme, napon i struju. Drugi merni kanal koristi se za ispitivanje dodatne struje ili napona. Odnos transformacije strujnog transformatora, impedansa, snaga, faktor snage (cos φ) i fazni ugao se izračunavaju i prikazuju na ekranu. Struja i napon se mogu prikazati kao procenti nazivne vrednosti. Brzo delujuća funkcija "hold", zamrzava očitavanja kratkog trajanja na ekranu, kada napon ili signal sa kontakta dođe na "stop" ulaz, objekat koji se ispituje prekida struju ili se injekcija zaustavlja.