Menu

TORKEL900

Sistem za ispitivanje sa pražnjenjem baterija

  • Ispitivanje sa pražnjenjem za potpun uvid kada se radi o kapacitetu baterija
  • Poboljšane bezbednosne karakteristike uključujući vezu bez varnica i sigurnosni osigurač u slučaju opasnosti
  • Sposobnost ispitivanja baterije bez njenog odspajanja iz sistema
  • Veliki kapacitet pražnjenja skraćuje vreme ispitivanja
  • Kompletan samostalan sistem za ispitivanje sa pražnjenjem

TORKEL 900 je četvrta generacija u seriji pouzdanih sistema za ispitivanje sa pražnjenjem baterija kompanije Megger. Ispitivanje sa pražnjenjem je jedini ispitni metod koji obezbeđuje sveobuhvatan uvid kada se radi o kapacitetu baterije i stoga je ključan deo programa održavanja baterija.

Ispitivanja se mogu izvoditi pri konstantnoj struji, konstantnoj snazi, konstantnoj otpornosti ili u skladu sa prethodno izabranim profilom opterećenja. Zajedno sa uređajem za skladištenje podataka o naponu ćelija, BVM, sada direktno povezanim sa TORKEL 900, on postaje kompletan samostalan sistem za ispitivanje pražnjenja.

TORKEL se povezuje sa baterijom, struja pražnjenja i nivoi za alarm (napon, kapacitet, vreme) su podešeni. Posle započinjanja pražnjenja TORKEL održava struju konstantnom na prethodno podešenoj vrednosti. Kada napon padne na nivo malo iznad finalnog napona TORKEL će aktivirati alarm. Ako napon padne tako nisko, da postoji rizik od dubokog pražnjenja baterije TORKEL prekida ispitivanje. Sve vrednosti se memorišu u instrumentu i mogu se lako preneti preko USB-a na PC radi procene.

Ispitivanje se može sprovesti bez odspajanja baterije od opreme kojoj služi. Preko DC strujnih klešta, TORKEL meri ukupnu struju baterije dok je reguliše da bude na konstantnom nivou. Osim toga, veliki kapacitet pražnjenja koji ima TORKEL daje mogućnost da se skrati vreme ispitivanja. Pražnjenje se može odvijati na strujama do 220 A, a ako je potrebna veća struja, može se međusobno povezati dva ili više TORKEL uređaja ili dodatnih jedinica opterećenja TXL.

TORKEL900
TORKEL900 software
Torkel-900-R02F.zip
5,5 MB | 07.12.20
TORKEL900 viewer
Torkel-Viewer-R01I-Setup.zip
15,9 MB | 07.12.20