Menu

Baker DX

Statički analizator motora

  • Sveobuhvatan skup ispitivanja u jednom instrumentu
  • Mogućnost konfigurisanja kako bi se zadovoljile potrebe i konkurentna cena
  • 4 kV do 12 kV za širok spektar motora i namotaja
  • Kompatibilan sa Baker PPX Power Packs za ispitivanja do 40 kV
  • Visokonaponska i niskonaponska ispitivanja za karakterizaciju kola i izolacije
  • Režim za brzo ispitivanje namotaja (kalemova) i skladištenje podataka

U industrijskom okruženju, trošak koji je posledica kvara ili neplaniranog zastoja kritičnih rotacionih mašina može biti značajan. Sa Baker DX serijom se može primeniti veliki raspon off-line električnih ispitivanja za procenu stanja motora i namotaja.

U servisu za popravku motora, ili u proizvodnji novih motora, Baker DX obezbeđuje da je motor pravilno namotan i izolovan, pre nego što se primeni na terenu.

Ispitivanje prenapona u skladu sa standardima – prepoznatljiva karakteristika Baker instrumenata za ispitivanje već decenijama – jedino je ispitivanje koje može bezbedno da otkrije slabosti izolacije između navojaka. Baker DX može da pronađe rane indikacije slabosti izolacije i kvarova u namotajima, između faza, između namotaja i u izolaciji zida. Može da identifikuje i da li kontaminacija utiče na izdržljivost izolacije. Takođe može otkriti probleme sa vezama kao što su slabost izolacije napojnog kabla, neuravnoteženost motora, prekidi u namotaju ili velika otpornost.

Prednosti DX-a se mogu primeniti na namotaje niske impedanse, kao što su namotaji rotora (armature), korišćenjem Baker ZTX pribora za namotaje niske impedanse. ZTX, koji uključuje pribor komutatorske sonde ATF5000, omogućava da se sa DX-om primene ispitivanja prenapona na namotaje koja zahtevaju struje veće jačine.

Baker Surveyor DX Softver

Surveyor DX softver omogućava Baker DX operaterima da koriste personalni računar za skladištenje više podataka o ispitivanju, generisanje i pregled izveštaja u celom spektru Baker DX ispitivanja, kao i da dele i upoređuju analize sa drugim osobljem za održavanje koristeći podatke iz više analizatora. Saznajte više iz Baker Surveyor DX lista sa podacima.

 

Dokumentacija proizvoda
Quick start
Quick reference guide - Baker DX
Baker DX  

The following utility for Baker DX analyzers enables company logos to be embedded in test reports generated by the analyzer. It also enables Baker DX screen captures that can be saved in common image formats (e.g., .jpg, .bmp). 

To receive Baker DX firmware updates, and to request a password for updates and instructions, contact Megger Baker Instruments Technical Support Group via email at baker.tech-support@megger.com. Additional firmware for the Baker DX can be downloaded from the following list. 

Surveyor DX 

Baker Surveyor DX software is a Windows PC-based software program. It extends reporting and archive capabilities of the Baker DX static motor analyzer beyond the instrument itself. Users can export data from the analyzer to a PC to save test data, analysis and reports on a desktop or mobile PC.